20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 500 gramů
vejce 1 kus
olej 200 ml
cukr krupice 250 gramů
citronová kůra 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

kokosová drobenka

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 4 lžíce
cukr mletý 3 lžíce
strouhaný kokos 2 lžíce
máslo 2 lžíce
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já jsem dala kypřící prášek do perníku/ a mléko. Důkladně promícháme a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka rozprostřeme na těsto, mírně posypeme mletou skořicí a na ně nasypeme kuličky rybízu. Posypeme vanilkovým cukrem a kokosovou drobenkou.
Kokosová drobenka. Hrubou mouku, mletý cukr, strouhaný kokos a máslo dáme do mísy a vše promneme prsty, až se udělají žmolky.
Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.


 


RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Kapří hranolky

Postup: Kapra omyjeme, osušíme, nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnové zelí

Postup: Větší kedlubny oloupeme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle, nebo... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...